AKTUELNO

Plažža u Igalu "zatrpana" je smećem, a na potezu je Komunalna policija, koja je ranije najavila da će sve javne plažže i obala biti očišćeni pre novogodišnjih praznika, preneli su crnogorski mediji.

Direktor Komunalnog preduzeća “Čistoća” – Herceg Novi, Vladimir Arsić rekao je da su plažže koje održžava komunalno preduzeće očišćene, ali nisu plažže koje su date pod zakup.

On kažže da ga čudi da već nisu kažžnjeni neodgovorni zakupci i istakao da je "ružžno dočekati praznike sa ovakvim plažžama".

- Svi zakupci/korisnici morskog dobra dužni su da kupališta održavaju čistim i urednim u skladu sa Ugovorom o korišćenju morskog dobra, a po istom su dužni da komunalni red na kupalištima održavaju tokom cele godine, naročito u periodu zimskih meseci. Na osnovu prijava kontrolora Morskog dobra, ovo preduzeće uputiće opomene zakupcima da očiste plažže - naveli su ranije iz JP Morskog dobra.

Na potezu je Komunalna policija, koja je, takođe, ranije najavila da će sve javne plažže i obala biti očišćeni pre novogodišnjih praznika.

#Plaža

#smeće

'