AKTUELNO

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na narednoj sednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine mogao bi da pokrene smenu zamenika predsedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH Denisa Zvizdića.

To je za portal Klix.ba potvrdio šef Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Staša Košarac, koji je rekao da je smena Denisa Zvizdića jedna od otvorenih mogućnosti jer se stanje u entitetu Federacija BiH odražava na državni nivo vlasti.

- Očigledno se probijaju zakonski rokovi i SDA pokušava dobiti na vremenu kako bi integrisala neke od političkih subjekata da zajedno s njima uđu u koaliciju na nivou države pa da eventualno rade na nekim drugim modelima. Mi nismo nimalo neoprezni. Ako nema dogovora o izboru Zorana Tegeltije za predsedavajućeg Saveta ministara BiH i ako se to oteže, ne vidim razloga zbog kojeg mi ne bismo razmislili i eventualno upotrebili model smene Zvizdića - kazao je Kovačević.

Na pitanje da li su tačne tvrdnje medija da se o smeni razmišlja zbog Zvizdićevih izjava američkim funkcionerima, Košarac je istakao da je SNSD-u vrlo dobro poznata politika Denisa Zvizdića, odnosno da je on i dalje nastavio vređanje institucija RS i kadra SNSD-a.

- Prema našim saznanjima, on je to činio i prilikom poslednjeg sastanka sa zamenikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Džonom Salivenom. Mislim da on samo potvrđuje kako je ostao privržen politici koju mi nismo prihvatili. Njegovu politiku mi osuđujemo - rekao je Košarac.

SNSD-ov parlamentarac poručio je i da je to jedan od razloga zbog kojih bi se na sednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH moglo aktuelizovati pitanje smene Denisa Zvizdića s pozicije člana Kolegijuma Zastupničkog doma PSBiH.

#Denis Zvizdić

#Milorad Dodik

'