AKTUELNO

Sve su bliže kućama!

U blizini nekoliko podgrmečkih sela na području opštine Sanski Most primećeni su ovih dana brojni vukovi, koji su se u nekoliko navrata približžili domaćinstvima, što je uznemirilo meštane.

Kako je rekao jedan od poljoprivrednika, u blizini sela Kruhari uočeno je desetak vukova, za koje se veruje da bi mogli da napadnu stoku, ali i pse čuvare, prenose Nezavisne.

- Vukovi, kada se radi o psima, primenjuju lukavu taktiku. Psu se prikrade vučica i zavede ga, a kada on krene za njom, u zasedi ga dočeka čopor i tu mu je kraj - rekao je jedan od stanovnika tog sela.

U Lovackom društvu "Sana" potvrdili su da su primili dojavu meštana i kažžu da su njihovi lovočuvari evidentirali dva veća čopora.

Pored vukova, probleme prave i šakali. Tako su u Lovačkom udruženju "Zmijanje" Banjaluka kazali da je u Priječanima, nadomak Banjaluke, pre nekoliko dana primećen šakal, koji je ustreljen.

- Primećeno je spuštanje šakala ka selima. Uobičajeno je da u ovim područjima ima šakala, koji borave blizu stoke i naseljenih mesta - rekli su u tom lovačkom društvu.

#Vuk

'