AKTUELNO

Drastičan međugodišnji pad registracije novih automobila u Britaniji ublažen je prošlog meseca, ali je tržište i dalje pod pritiskom zbog neizvesnosti u pogledu sudbine dizel vozila, saopštila je danas britanska automobilska asocijacija.

Registracija novih automobila u Britaniji je u oktobru bila za 2,9 odsto niža u odnosu na godinu ranije, budući da je registrovano 153.599 vozila, saopštilo je britansko Društvo proizvođača i trgovaca motornim vozilima (SMMT), a prenosi agencija Rojters.

To je značajno poboljšanje u odnosu na godišnji pad od 20,5 odsto iz septembra meseca. Ipak, ako se pogleda period od deset meseci, zaključno sa oktobrom, prodaja je bila za 7,2 odsto niža nego u istom periodu 2017. godine, i iznosila je 2,064 miliona vozila, što je tek blago poboljšanje u odnosu na godišnji pad od 7,5 odsto zabeležen u devet meseci zaključno sa septembrom.

- Regulatorne promene i konfuzija oko dizel vozila ostavili su traga na tržište ove godine -izjavio je izvršni direktor SMMT-a Majk Hous.

#Automobil

'