AKTUELNO

Poput kupe verzije, i kabriolet će biti dostupan u dve verzije – M850i xDrive i 840d xDrive.

Posle prvih fotografija koje su "procurile" na Internet, BMW je odlučio da zvanično predstavi Seriju 8 Convertible uoči svetske sajamske premijere zakazane za kraj novembra i auto-salon u Los Anđelesu.

Kabriolet je dizajnerski sličan kupeu a, osim razlike u sklopivom mekanom krovu, Serija 8 Convertible ima i nešto drugačliji zadnji deo automobila.

Platneni krov se spušta ili podiže za svega 15 sekundi, a ova operacija može se obaviti i dok je vozilo u pokretu, ali samo do brzine od 48 km/h.

U kabini ima mesta za 4 osobe, a BMW je ugradio specijalne zaštitne rol-bar elemente koji se u slučaju prevrtanja automobila automatski aktiviraju u deliću sekunde, kako bi zaštitili putnike od povreda.

Motorizacija će se – barem u početku prodaje – sastojati od dve pogonske jedinice.

Dizelaš 840d xDrive koristi redni 6-cilindarski 3.0 twin-turbo motor sa 320 ks (235 kW) i 680 Nm, a snaga se prenosi na sva 4 točka putem osmobrzinskog automatskog menjača.

Pored ovog modela, kupci mogu da izaberu moćni BMW M850i xDrive pogonjen 4.4 litarskim twin-turbo V8 sa čak 530 ks (390 kW) i 750 Nm maksimalnig obrtnog momenta.

Za prenos snage koristi se isti osmostepeni automatik.

BMW Serije 8 Convertible imaće svetsku premijeru na predstojećem sajmu u Los Anđelesu, a u prodaji će se naći u prvoj polovini 2019. godine.

#Automobil

#BMW

'