separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

Tojota besplatno reprogramira računare na priusu i aurisu


Tojota će besplatno i preventivno reprogramirati računare na vozilima modela "prius" i "auris", od 2008. do 2014. godišta, saopštila je Tojota Srbija.


U Srbiji će preventivna servisna akcija obuhvatiti 79 vozila, navodi se u saopštenju. Razlog ove servisne akcije je, kako se ističe, mala mugućnost da se u slučaju kvara tranzistora invertera hibridni sistem isključi umesto da se prebaci u pomoćni način rada. 

Dokaz preventivne prirode akcije je činjenica, da se u Evropi spomenuta greška do sada nije pojavila ni na jednom vozilu, ukazuju iz Tojote. 

Takođe kažu da se Tojotini hibridi ubrajaju među najpouzdanija vozila svih vremenam, a da je važan alat za održavanje njihovog besprekornog rada preventiva u vidu preventivnih servisnih akcija. 

Kako je prenela agencija AP, Tojota povlači 2,43 miliona hibridnih vozila u Japanu, ali i u drugim zemljama zbog potencijalnog problema sa motorom. Iz kompanije je saopšteno da se u retkim slučajevima može dogoditi da vozilo ne može da uđe u režim vožnje u vanrednim okolnostima (failsafe), da izgubi snagu i brzinu. 

Servo volan i kočioni sistem će, kako je navedeno, nastaviti da funkcionišu, ali gubitak brzine može dovesti do sudara. Opoziv se odnosi na hibridna vozila "Toyota Prius" i "Auris" proizvedena od oktobra 2008. do novembra 2014. godine.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti