AKTUELNO

Nova generacije BMW-ove Serije 3 imaće premijeru na sajmu automobila u Parizu.

Jedan od najvažnijih model u gami nemačkog proizvođača biće predstavljen najpre predstavnicima medija, 2. oktobra, da bi dva dana kasnije mogli da ga vide i posetioci auto-salona u glavnom gradu Francuske.

Mada se i ranije spekulisalo da će nova Serija 3 debitovati u Parizu, BMW je do danas krio zvaničan datum premijere, a u nedavnom saopštenju povodom nastupa na ovoj sajamskoj manifestaciji nije je spomenuo među najavljenim premijerama.

Osim najave o zvaničnom predstavljanju automobila, nisu otkriveni novi detalji od automobilu, ali očekuje se da će u Parizu biti izložena verzija M340i sa 360-370 ks i pogonom na sva 4 točka.

Ranije je saopšteno da će nova Serija 3 imati bolje aerodinamičke karakteristike u odnosu na aktuelni model zahvaljujući smanjenom koeficijentu otpora vazduha (0,23), dok će masa vozila biti manja i do 55 kg, u zavisnosti od verzije.

Osim nove "trojke", na pariskom auto-salonu publika će moći da vidi još 4 premijere nemačkog proizvođača - novi BMW Z4, BMW Serije 8 Coupe, novi BMW X5 i BMW M5 Competition.

Sajam za posetioce traje 4-14. oktobra.

#BMW

'