AKTUELNO

Mercedes-Benc je predstavio potpuno električni SUV automobil, čiju proizvodnju planira da počne sledeće godine u Nemačkoj, javlja AP, dodajući da je to najnoviji izazov za "Teslu" na tržištu luksuznih električnih četvorotočkaša.

Luksuzni nemački automobilski brend, koji posluje u sastavu Dajmler grupe, prikazao je svoj EQC sportski krosover na jednom skupu održanom blizu Stokholma. Među tržišnim akterima preovlađuje mišljenje da je Mercedesov EQC takmac "Teslinom" modelu X.

Američka agencija navodi da je Mercedes izašao sa novim e-vozilom u vreme kada Jaguar Lend Rover nudi svoj "I-Pace" električni SUV, i kada Folksvagenov luksuzni ogranak Audi najavljuje predstavljanje svog modela "e-tron" kasnije ovog meseca u San Francisku.

U međuvremenu, akcije "Tesle" su juče pale za više od 4,0 odsto, nakon što je jedan analitičar investicione banke "Goldman Saks" rekao da očekuje da će se kompanija suočiti s rastućom konkurencijom, dok će se njeni troškovi verovatno uvećavati.

Analitičar "Goldmana", Dejvid Tamberino, smatra da će akcije "Tesle" pasti za šest meseci na 210 dolara. Na jučerašnjem zatvaranju berze, akcije ove kompanije su zaključene na nivou od 288,95 dolara.

#Mercedes

'