AKTUELNO

Svoj novi SUV španski proizvođač predstaviće u Tarragoni, katalonskom gradu južno od Barselone po kome je Tarraco i dobio ime.

Seat Tarraco biće treći po redu SUV u gami ovog brenda, a zauzeće poziciju iznad modela Ateca.

Reč je o sestrinskom automobilu modela VW Tiguan Allspace i Škoda Kodiaq, a kao i pomenuti dvojac, i španski SUV imaće opciju sa 7 sedišta.

Iako mehanički srodan sa nemačkim i češkim SUV vozilima, Tarraco će imati sopstvene dizajnerske osobenosti karakteristične za najnovuju generaciju Seat modela, što se najbolje ogleda u LED "potpisu" farova i stop svetala.

U susret premijeri koja će se održati za dve nedelje, Seat je objavio video sa kadrovima terenske vožnje novog SUV-a, za čijim volanom je Stefan Ilijević, šef za razvoj, patente i inovacije španskog proizvođača:

Vozač može da bira između šest predefinisanih modova vožnje, u zavisnosti od terena i putne podloge kojom se automobil kreće, dok je među doplatnim opcijama i adaptivni sistem oslanjanja.

Paleta motora biće preslikana sa Volkswagena Tiguan Allspace i Škode Kodiaq, što znači da će u ponudi biti 1.4 i 2.0 litarski TSI benzinci i 2.0 TDI agergati, u više opcija snage.

Seat Tarraco ima i veoma prostrani prtljažnik, koji u verziji sa 5 sedišta iznosi 760 litara.

Više detalja biće poznato nakon premijere.

#Automobil

'