AKTUELNO

Ludilo

BMW polako privodi kraju radove na svojoj novoj perjanici u SUV segmentu, modelu X7. Novi model treba da bude predstavljen pre kraja godine, a Bavarci su sada objavili i novi promotivni video.

BMW X7, ako sve bude išlo po planu, treba da bude predstavljen do kraja ove godine, a tokom razvojne faze je bio podvrgnut brojnim ektremnim testovima.

Iz kompanije su objavili da je ovaj model podvrgnut testirajnima u veoma hladnim uslovima na snegom i ledom prekrivenim putevima u Švedskoj, ali i testovima koji su podrazumevali vožnju na duge distance preko peskovitih terena Afrike.

Naravno, veliki broj kupaca ovkavih modela uopšte ne živi u mestima sa tako ekstremnim uslovima, te je BMW X7 proveo brojne kilometre testiranja kroz "urbanu džunglu".

Ti testovi su poslužili kako bi se utvrdile sposobnosti novog bavarskog SUV-a u uslovima vožnje koja podrazumeva stalno zaustavljanje i kretanje u gustom, gradskom saobraćaju, kao i kako bi se utvrdile njegove mogućnosti za vožnju po otvorenom putu.

Iz kompanije navode da su rezultati testiranja pokazali da će X7 imati impresivne off-road sposobnosti i superiornu dinamiku vožnje. Predstavnici kompanije nisu želeli da otkrivaju detalje, ali su naveli da će njihov novi model imati dosta prostora u kabini, najmoderniju opremu, ali i impresivan izgled.

Koliko je to istina, videćemo kada BMW X7 i zvanično bude predstavljen u serijskoj verziji. Na osnovu komentara naših čitalaca, ali i po našem mišljenju, a na osnovu prototip modela koje smo imali prilike da vidimo, dizajn novog SUV-a bavarske kompanije izgleda "bledo" u odnosu na neke njihove druge modele.

S obzirom da će X7 u velikoj meri biti baziran na najnovijoj generaciji modela X5, očekujemo da ova dva automobila dele i neke agregate. To bi moglo da znači (ako smo u pravu) da će se X7 prodavati sarednim šestocilindarskim agregatom radne zapremine tri litara sa turbo punjačem koji razvija 335 konjskih snaga (250kW), kao i sa twin-turbo V8 agregatom zapremine 4,4 litara koji razvija 456 konjskih snaga (350kW).

Postoje glasine da bi se na tržištu mogla pojaviti i performantna varijanta ovog modela sa V8 agregatom iz modela M850i koji razvija 522 konjske snage (390kW) i 750 Nm obrtnog momenta.

Ovaj SUV bi mogao da dobije i plug-in hibridnu varijantu, kao i dva dizel agregata. Kao uvodni dizel se očekuje šestocilindraš zapremine tri litara sa turbo punjačem koji razvija 261 konjsku snagu (195kW) i 620 Nm obrtnog momenta. Nešto jači dizelaš bi bio šestocilindraš zapremine tri litara ali sa čak četiri turbo punjača koji bi razvijao oko 394 konjskih snaga (294kW) i 760 Nm obrtnog momenta.

Iz BMW-a su naveli da će X7 biti predstavljen ove jeseni, što bi moglo značiti da će on svoju premijeru imati na Sajmu automobila u Los Anđelesu koji se održava u novembru.

#Automobil

#BMW

'