separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

Pojavio se novi AUDI A1: Prodaja kreće krajem godine! (VIDEO)


Posle meseci najava Audi je konačno razotkrio novi A1 i odmah naišao na brojna odobravanja. Prethodnik lansiran 2010. godine nikada nije zaživeo punim plućima. Mnogi su ga samo doživljavali kao luksuzni "polo", a nedostajalo je ono nešto.


Sada ipak stvari sedaju na svoje. Audi predstavlja drugo izdanje, s estetskim osnovama istorijskih ikona poput "ur-kvatra", ali sada u funkciji (pre)slatkog lajfstajl šminkera.

Novi A1 u dužinu meri 4.03 m, širok je 1.74 m i visok 1.4 m. Osim što u kabini ne bi trebalo da nedostaje prostora ni prtljažnik od 335 litara ne razočarava. Još više veseli dizajn interijera, izveden vrlo kvalitetno s dominantnim virtuelnim kokpitom, detaljima u boji i centralnim ekranom promera do 10,1 inča.

Atraktivnosti ponude Audi je doskočio brojnim mogućnostima individualizacije, "S line" ponudom, pa i dodacima koji se pre nisu nudili. Na primer, kupac može da izabere "Bang & Olufsen" premium hi-fi audio sistem ili ambijentalnu rasvetu sa 30 različitih boja osvetljenja.

Ponuda motora kreće 1.0 TSI trocilindrašem (25 TFSI) sa 95 KS i 175 Nm, a ide sve do 2.0 TSI jedinice sa 200 KS i 320 Nm iza oznake 40 TSI. Između su 30 TFSI (116 KS i 200 Nm) i 35 TFSI (1.5/150 KS i 250 Nm). "S tronic" menjač je dobrodošla opcija kod slabijih opcija, a obaveza na najjačoj.

Prodaja kreće krajem godine, a cene nisu poznate. U svakom slučaju realno je očekivati start na oko 17.000 evra.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti