AKTUELNO

Model koji je mnogima prirastao za srce!

Američki klasik je treću godinu zaredom najprodavaniji sportski automobil na svetu.

"Ford mustang" je više od automobila, to je sinonim američke autoindustrije i tamošnjeg stila uživanja u vožnji, a prošle godine izabralo ga je 125.809 kupaca širom sveta. Ford nudi "mustang" u 146 zemalja, što ga čini jednim od najdostupnijih modela uopšte.

Naravno, glavno tržište "mustanga" su SAD, gde je prodato oko 80.000 primeraka. Ostatak je najvećim delom završio u Evropi i Aziji. Na primer, samo u Kini je Ford uspio da proda 7.125 primeraka "mustanga".

- Svet se zaljubio u "mustanga". On predstavlja najbolje od američkog dizajna, performansi i slobode, sa neizostavnom osobenošću kojom privlači, bez obzira na to otkuda dolazite - kaže Erih Merkle iz "fordovog" odeljenja analize prodaje.

Zanimljivo je kako je na tržištu osetno popularnija verzija sa 5.0 V8 motorom, dok se slabiji 2.3 EcoBoost četvorocilindraš još nije odomaćio u srcima obožavalaca. Udeo ženskih kupaca je i dalje mali, ali je u zadnjih pet godina narastao za oko 10 %.

Ford je od lansiranja 2015. godine prodao 418.000 "mustanga". Početna cena za model je tek 25.680 dolara na američkom tržištu, odnosno 39.000 evra na nemačkom.

#Amerika

#Automobil

#Prodaja

'