separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

Ovo je najprodavaniji SPORTSKI AUTO na svetu! (VIDEO)


Model koji je mnogima prirastao za srce!


Američki klasik je treću godinu zaredom najprodavaniji sportski automobil na svetu.

"Ford mustang" je više od automobila, to je sinonim američke autoindustrije i tamošnjeg stila uživanja u vožnji, a prošle godine izabralo ga je 125.809 kupaca širom sveta. Ford nudi "mustang" u 146 zemalja, što ga čini jednim od najdostupnijih modela uopšte.

Naravno, glavno tržište "mustanga" su SAD, gde je prodato oko 80.000 primeraka. Ostatak je najvećim delom završio u Evropi i Aziji. Na primer, samo u Kini je Ford uspio da proda 7.125 primeraka "mustanga".

- Svet se zaljubio u "mustanga". On predstavlja najbolje od američkog dizajna, performansi i slobode, sa neizostavnom osobenošću kojom privlači, bez obzira na to otkuda dolazite - kaže Erih Merkle iz "fordovog" odeljenja analize prodaje.

Zanimljivo je kako je na tržištu osetno popularnija verzija sa 5.0 V8 motorom, dok se slabiji 2.3 EcoBoost četvorocilindraš još nije odomaćio u srcima obožavalaca. Udeo ženskih kupaca je i dalje mali, ali je u zadnjih pet godina narastao za oko 10 %.

Ford je od lansiranja 2015. godine prodao 418.000 "mustanga". Početna cena za model je tek 25.680 dolara na američkom tržištu, odnosno 39.000 evra na nemačkom.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti