AKTUELNO

Bez ovoga ne krećite na put.

Kablovi za paljenje

Kad star i umoran akumulator konačno ispusti dušu - a to se često dogodi baš zimi - spas donosu dobre stare kleme. Pametno ih je imati tokom cele godine.

Uže za vuču

Čak i ako imate nove zimske gume i odgovarajuće lance, to ne znači da se ne može dogoditi da negde skliznete s puta i završite u dubokom snegu. U tom slučaju ne pomaže ni guranje ni snažan motor, za to treba imati uže.

Strugalica za led

Strugalica neka bude velika i kvalitetno obrađena, s jednom gumenom stranom i jednim dobro obrađenim plastičnim rubom.

Tečnost za stakla

Premda se mnogima čini da ovo ne treba posebno isticati, treba. Uzimajte kvalitetnu zimsku tečnost za stakla, i to ne samo zato što će ona moći da se nosi sa jačim minusima nego i zato što se tečnost zimi očigledno mnogo više troši.

Metlica za sneg

Ima mnogo praktičnih metlica, uključujući one s dužom drškom i dužim i kvalitetnim vlaknima, za lakše čišćenje većih površina.

Jelenska krpica

Univerzalna jelenska krpica odlična za brisanje zamagljenih stakala, što znači da je obavezna u vozilima bez klima-uređaja.

Lopata za sneg

Da ne bi bilo zabune, ona ne služi za skidanje snega s krova ili poklopca motora, nego pomaže pri otkopavanju ako zapnete, recimo, na parkiralištu koje je prekrilo dvadesetak centimetara snega.

Pročitajte još: Aspark Owl EV ležerno do 'stotke' - i to za 1,9 SEKUNDI! (VIDEO)

#Automobil

'