separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

Boing testirao LETEĆI AUTOMOBIL


Kompanija "Boing" saopštila je da je njen prototip letećeg automobila na kratko danas lebdeo u vazduhu tokom probnog leta. Agencija Rojters navodi da je ovo mali, ali značajan korak u nastojanju najveće na svetu kompanije za proizviodnju aviona da napravi preokret u modernom transportu i uslugama isporuka paketa.


 Boingova letelica dugačka devet metara, delom helikopter, delom dron i delom avion sa fiksnim krilom, podigla se iznad zemlje i lagano sletela nakon što je manje od minuta lebdela u vazduhu na aerodromu u Manasasu u Virdžiniji, saopštila je kompanija.

Ova kompanija takmiči se sa dugogodišnjim rivalom, kompanijom "Erbas", kao i sa mnogim drugim kompanijama, u pokušaju da predstavi malu bespilotnu letelicu sposobnu za vertikalno poletanje i sletanje, a ubuduće će se testirati i letenje unapred. 

Investicije, podstaknute skokovima u autonomnoj tehnologiji, kao i frustracije zbog zagušenja puteva, mogle bi da promene lice vazduhoplovne industrije u narednoj deceniji, navodi britanska agencija. 

- Ovako izgleda revolucija, a to je zahvaljujući autonomiji - kazao je nakon testiranja predsednik i glavni izvršni operativac "Boingove" podružnice "Aurora flajt sajansiz".

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti