AKTUELNO

Nastavlja se trend dizajniranja malih niskobudžetnih sedana u krosover stilu.

Posle Ladine Veste Cross Sedan i modela Renault/Dacia Logan Stepway, još jedan proizvođač ponudio je svoju viziju male limuzine "za sve terene".

Ford je na aktuelnom auto-salonu u Sao Paulu izložio koncept nazvan Ka Urban Warrior.

Pogledajte video:

Male niskobudžetne limuzine dobro se prodaju na brzo rastućim tržištima, kakvo je i brazilsko, pa ne čudi što je Ford odlučio da ovaj koncept prikaže upravo na najvećem sajmu automobila u toj zemlji.

Koncept Ka Urban Warrior ima nešto više vešanje, karakteristične zaštitne elemente na donjim delovima karoserije i 15 inčne alu felne.

Estetske intervencije obuhvataju i zatamnjene farove i spoljne retrovizore u sivoj boji.

Ford je koncept opremio kožnim sedištima i SYNC 3 multimedijalnim sistemom sa 6,5 inčnim displejom. Kako bi vozaču olakšao kretanje unazad, ugrađeni su zadnja kamera i parking senzori.

Ispod haube se nalazi 1.5 Ti-VCT benzinac koji proizvodi 136 ks (100 kW), a snaga se prenosi na prednje točkove pomoću petostepenog manuelnog menjača.

Iako to nije zvanično saopštio, Ford je nagovestio da planira produkcijsku verziju, a da li će do nje i doći zavisi, između ostalog, od reakcije publike i medija na ovo vozilo na sajmu u Sao Paulu.

#Automobil

'