separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

Tojota zabeležila rast profita s većom prodajom i rezanjem troškova


Japanski proizvođač automobila Tojota (Toyota Motor Corp) saopštio je danas da je imao rast zarade za 28 odsto u poslednjem tromesečju, usled veće prodaje u Evropi, Aziji i dve Amerike.


S podacima za jul-septembar, Tojota je podigla projektovanu zaradu za celu godinu, preneo je Asošiejtid pres.

Najveći japanski proizvođač automobila saopštio je da je u trećem tromesečju imao profit od 585,1 milijardu jena (5,2 milijarde dolara), u odnosu na 458,3 milijarde jena pre godinu dana. Prodaja je porasla za dva odsto na 7,3 hiljade milijardi jena (64,7 milijarde dolara).

Tojota predviđa da će u fiskalnoj godini do marta zaraditi 2,3 hiljade milijardi jena (20 milijardi dolara), dok je ranije predviđano 2,1 hiljada milijardi jena (19 milijardi dolara). To je pad od skoro osam odsto s blizu 2,5 hiljade milijardi jena kolika je zarada bila u prethodnoj fiskalnoj godini.

Prodaja Tojotinih vozila je pala u SAD i Japanu, ali se pobošala u Evropi, ostatku Azije, kao i Centralnoj i Južnoj Americi.

Smanjenje troškova i marketing su pomogli u poslednjem tromesečju dok je na profit negativno uticao nepovoljan kurs, navela je Tojota.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti