separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

Uhapšen zbog vraćanja kilometraže - preti mu do 30 godina zatvora


Trgovac polovnim automobilima iz Sjedinjenih Država vraćao je pređenu kilometražu u proseku za oko 200.000 km po prodatom vozilu.


Praksa preprodavaca automobila da polovnjake prodaju sa vraćenom kilometražom nije zastupljena samo u Srbiji, već je prisutna i u mnogim uređenijim zemljama od naše.

Najnoviji slučaj prevare sa kilometražom zabeležen je u Alabami, u SAD. Američka federalna vlast optužila je Rendija Grina, vlasnika firme za prodaju automobila u Hantsvilu, da je vratio kilometražu na najmanje 12 vozila prodatih između oktobra 2014. i novembra 2016. godine.

Iz Ministarstva pravde saopštili su da je Grin na prodatim automobilima u proseku vratio kilometražu za oko 122.000 milja (skoro 200.000 km).

Najdrastičniji je slučaj vozila koje je prevarenom kupcu prodato sa 218.000 milja manje (oko 350.000 km) nego što je realno prešlo.

Međutim, organi gonjenja nisu sigurni da su istragom obuhvaćeni svi automobili koji su bili predmet prevare, pa pozivaju vlasnike vozila koji sumnjaju da im je Rendi Grin prodao auto sa vraćenom kilometražom da prijave slučaj vlastima.

Grinu će se suditi na osnovu 15 različitih optužnica, od čega je 12 u direktnoj vezi sa prevarom kupaca putem vraćanja pređene kilometraže.

Za svaki auto na kome je vratio kilometar-sat preti mu kazna do tri godine zatvora i do 250.000 dolara, a prema važećem zakonu, ukupno bi mogao da bude kažnjen sa maksimalnih 30 godina zatvora.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti