AKTUELNO

Pre više od dve nedelje, Facebook je otkrio da je društvena mreža pretrpela masovno probijanje sigurnosti, ali nismo saznali ko je odgovoran za korišćenje greške na sajtu koja je omogućila pristup informacijama desetina miliona korisnika.

Sada Wall Street Journal (WSJ), bazirano na informacijama anonimnih izvora, ističe da Facebook veruje da su spameri odgovorni za hakerski napad u pokušaju da zarade preko reklamiranja baziranog na prevarama.

Facebook je nedavno istakao da su ukradeni login tokeni oko 30 miliona korisnika, a istaknuto je da su napadači ukrali detalje o nalozima i kontakt informacije. U izveštaju se pominje da interni istraživači veruju da su ljudi, koji stoje iza napada, zapravo postojeći Instagram i Facebook spameri koji vode "digitalnu marketing kompaniju".

Za sada je teško znati da li se zaista radi o spamerima, koji su uzrok povrede sigurnosti korisnika na Facebooku, i da li će ovo ikada do kraja biti razrešeno. Iz Facebooka stižu informacije da FBI radi na istrazi, a das napad nije povezan sa prdstojećim izborima u SAD.

#Fejsbuk

#haker

'