AKTUELNO

Dobro razmislite pre nego stavite telefon večeras na punjač kada legnete da spavate.

Većina nas stavlja telefon na punjač pred spavanje ne razmišljajući o negativnim posledicama koje to može imati što po naše zdravlje, što po naš život.

Na Facebook-u smo imali prilike da vidimo slike požara koji su izbili jer su vlasnici telefon stavili na punjač pred spavanje i ostavili ga tako preko noći. Fotografije spaljenih jastuka i čaršava su dovoljna opomena za one koji žele da slušaju.

Najvećem riziku su izloženi tinejdžeri i deca, jer je istraživanje pokazalo da 53 odsto dece i tinejdžera stavljaju telefone i tablet računare na punjenej pred odlazak na spavanje. Ono što je najstrašnije, jeste to da ih drže obično ispod jastuka ili u krevetu.

Drugo istraživanje je pokazalo da 72 odsto dece i 89 odsto tinejdžera koriste najmanje jedan uređaj pre spavanja u krevetu. Sve to može da dovede do toga da se njihovi kreveti zapale i ugroze sve ukućane.

Važno je da roditelji upozore decu na opasnosti od spavanja sa telefonom koji je priključen na punjač. Obratite pažnju i gde su punjači u drugim delovima vašeg doma, a kako biste izbegli nesreću koristite samo originalne punjače.

#Krevet

#Požar

#Punjač

'