AKTUELNO

Čini se da su se proizvođači ustalili kada je u pitanju dizajn telefona pa su razlike na tom polju sve manje ali zato na svim drugim poljima sa svakim novim smartfonom dobijamo sve više. Tako je LG ovog puta sve karte bacio na kameru, zapravo pet kamera!

Upravo toliko sočiva ima njihov novi model V40 ThinQ. Na poleđini se tako nalaze tri kamere kako bi obezbedile drugačiju perspektivu kod slikanja i šire vidno polje. Sa prednje strane tu su dve kamere a sve skupa daje pre svega kvalitativno poboljšanje.

Naime, telefon ima standardnu kameru za uobičajeno fotkanje, super širokougaonu kameru za hvatanje šireg fokusa i sada prvi put kod LG telefona i telephoto kameru za slikanje detalja. Prednje kamere na sličan način kombinuju standardno sočivo i širokuugaono.

U pogledu dizajna V40 u mnogome podseća na prethodnike i pre svega telefon G7 sa kombinacijom aluminijumskog rama i staklenog panela sa obe strane. Telefon ima 6.4-inčni OLED displej, slično kao Galaxy Note 9 ali ima i notch i nešto je lakši od najvećeg Samsunogovog telefona.

Unutra se nalazi Snapdragon 845 procesor uparen sa 6GB RAM i 64GB omemorije koja se može proširiti uz microSD. Tu je i opcija bežičnog punjenja, IP68 otpornost na vodu ali i klasični džek za slušalice.

LG je pojačao i bateriju na 3,300mAh a sve to prilično jakoj ceni od oko 950 dolara.

#Mobilni telefon

'