AKTUELNO

Južnokorejski proizvođač Kia premijerno je predstavio sportsku verziju hečbeka Ceed GT te njegovu "shooting brake" varijantu ProCeed.

Ceed GT je dizajniran, razvijen i napravljen u Evropi, dolazi sa snažnim 1,6-litarskim T-GDi turbobenzinskim agregatom koji razvija 204 KS i 265 Nm.

Prvi put je opremljen sa sedmostepenim automatikom sa dvostrukim kvačilom, a tu je i standardna šestostepena manuelna transmisija.

Vešanje i elektronska asistencija u vožnji su razvijeni isključivo za ovaj GT model za koji je šest meseci razvijan i poseban sistem upravljanja.

Što se tiče ProCeed verzije, predstavlja ublaženu verziju istoimenog avangardnog koncepta iz 2017, a dizajneri su zadržali neke stilske detalje poput metalik ukrasa u obliku peraja umetnutog u "C" stub vozila.

ProCeed deli pogonsku gamu sa modelima Ceed hečbek i karavan, što znači da će kupci imati na raspolaganju široku paletu motora.

Tu su unapređeni jednolitarski turbo benzinac sa 120 ks, kao i novi 1.4 T-GDi sa 140 ks. Novitet je i 1.6 litarski dizel u dve varijante, sa 115 i 136 ks, a svi motori će biti upareni sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Ponuda uključuje i gore pomenuti 1,6 T-GDi iz GT verzije, a bitan detalj ProCeeda je i 594-litarski prtljažni prostor.

Oba modela će se naći u prodaji na "Starom kontinentu" u prvom kvartalu 2019, a Kia nudi sedmogodišnji ili garanciju na 150.000 pređenih kilometara.

#Automobil

#Kia Motors

'