AKTUELNO

Zanat fotografa, bilo da je razbibriga ili posao, podrazumeva vucaranje fotoaparata od betonskih grdosija gradske vreve do zelenih zabiti gde priroda spontano pozira.

Oba staništa i brojne varijacije između njih, obiluju mestima gde se memorijska kartica aparata može oštetiti, čineći minuli rad beskorisnim. Sa ovim na umu, Sony najavljuje novu seriju SD kartica klase UHS-II, za koje tvrdi da su najbrže i najotpornije do sada.

Za razliku od uobičajene konstrukcije kartica, sastavljenih od tri dela, SF-G Tough sastoji se od samo jednog monolitnog dela i nula procenata praznog prostora unutar kartice. Lišena lako lomljivih delova, poput konekcionih rebara i write protection prekidača, ovakva konstrukcija je 18 puta otpornija od uobičajene.

Uspešno preživljava pad sa visine od pet metara, X-zrake, magnetna polja, električnu statiku, temperaturu, UV zračenje i prašinu. Takođe je i vodootporna na dubini od jednog metra. Drugi selling point je brzina transfera podataka, koja iznosi 299 megabajta po sekundi pri ispisivanju i 300 megabajta po sekundi pri upisu.

Sony je uz SF-G Tough predvideo i prateći softver: SD Scan koji prati zdravstveni status kartice i File Rescue kojim se vraćaju slučajno izbrisani podaci. Kartice kapaciteta 32, 64 i 128 gigabajta, na tržištu će se naći od oktobra, po preporučenim cenama od 73,132 i 276 dolara. TAGS SD Sony Tough

#karte

'