AKTUELNO

Kompanija "Gugl" saopštila je da je pokrenula igru veštačke inteligencije na "Vi četu", najvećoj društvenoj platformi u Kini u vlasništvu kineskog tehnološkog giganta "Tensent", javlja Si-En-En.

"Ges maj skeč" je prvi "Guglov" mini-program za "Vi čet". Mini-programi su aplikacije koje korisnici mogu da instaliraju direktno u okviru "Vi četa", umesto da koriste "Gugl plej" ili "Eplov" "Ep stor".

U ovoj igri učesnici imaju ograničeno vreme da nacrtaju neki predmet na svom pametnom telefonu ili tabletu. Cilj je da "Guglov" softver za veštačku inteligenciju ispravno identifikuje crtež pre nego što vreme iscuri. Igra napreduje od jednostavnih predmeta poput oblaka do onih komplikovanijih kao što je slon.

- Igra bi trebalo da ljudima pruži priliku da iskuse koliko interakcije zasnovane na veštačkoj inteligenciji mogu biti prirodne - rekao je menadžer "Gugla" Kris Tem.

"Guglova" prodavnica aplikacija "Gugl plej" zvanično je zabranjena u Kini, kao što su i njihovi veb-pretraživači, imejl servis, Jutjub i mape. Nekoliko "Guglovih" aplikacija koje rade u ovoj zemlji, uključujući i "Gugl translejt" i aplikacija za upravljanje dokumentima "Fajls go" dostupno je samo preko prodavnica za aplikacije trećih kompanija u vlasništvu kineskih proizvođača pametnih telefona, poput "Huaveja" i "Sjaomija".

#Google

#Kina

'