AKTUELNO

Na panelu "New world order: Kako proizvoditi sadržaj za digitalno doba", predstavnici ključnih medija govoriće o specifičnostima proizvodnje i distribucije sadržaja u digitalu.

Štampani mediji nekada su na svojim internet portalima objavljivali gotovo isti sadržaj kao i u svojim novinama. Danas digitalne platforme imaju vlastite forme te originalne načine prenošenja informacija i pričanja priča koji se bitno razlikuju od stvaranja sadržaja za tradicionalne medije.

Digitalni mediji, kao sredstvo informisanja i edukacije, počeli su pažljivo balansirati produkciju sopstvenog sadržaja poput analiza i kolumni te brzih vesti koje čitaoci očekuju na portalu. Ali, novinari i urednici i dalje se nalaze pred izazovom na koji način u velikoj dnevnoj produkciji istaknuti kvalitetne teme i podići njihovu čitanost, a s druge strane, i dalje biti prvi koji će objaviti vest.

Više nije isto niti uređivanje naslovnica internetskih portala koje su se nekad uređivale tek nekoliko puta dnevno. Danas korisnik očekuje nove informacije na naslovnoj strani svaki put kada poseti portal. Stoga ne čudi što trendovi pokazuju značajan porast produkcije članaka, s nekadašnjih desetak na nekoliko stotina tekstova dnevno.

Foto: Weekend Media Festival

Uz sve veću produkciju sadržaja, vidljiv je i porast konzumacije te zadržavanja na internetskim portalima. U poslednjih deset godina, pokazalo je istraživanje Gemiusa, vreme zadržavanja na digitalnim platformama poraslo je za čak 50 do 100 odsto na mesečnom nivou.

Na panelu "New world order: Kako proizvoditi sadržaj za digitalno doba" WEEKEND MEDIA FESTIVAL okupiće predstavnike ključnih medija kako bi nam pojasnili koje su to specifičnosti proizvodnje i distribucije sadržaja u digitalu.

Najveći regionalni komunikacijski festival ove se godine održava od 20. do 23. septembra kao i uvek u bivšoj fabrici duvana u Rovinju, a partneri festivala ove su godine Francuska i Nemačka. Svi marketingaši svoje radove mogu prijaviti na sedmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove u regionu predstaviće najvažnija digitalna nagrada, SoMo Borac.

Osim po konstruktivnim, a ponekad i provokativnim diskusijama o trendovima u komunikacionoj industriji, Weekend je poznat i po najboljim žurkama. I ove godine nas očekuje raznovrstan muzički program i druženja do dugo u noć.

#Weekend Media Festival

'