separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

Hakovao igru, zaradio bogatstvo, pa završio iza rešetaka


Južnokorejski programer koji je napisao program za varanje u videoigri Overwatch osuđen je na 12 meseci zatvora. "Cheat" aplikacija za popularnu igru za više igrača zaradila mu je oko 180.000 dolara...


Haker je, međutim, počinio krivično delo prekršivši južnokorejski Zakon o promociji gejming industrije, kao i Zakon o zaštiti informacija i komunikacije.

Dosadašnje mere za hakovanje Overwatcha uglavnom su se svodile na uslovnu kaznu i prilično visoke novčane iznose, ali povećana profitabilnost hakovanja onlajn igara podstakla je zakonodavce da kaznu dramatično povise.

Pored 12 meseci zatvora, haker će dobiti i dve godine uslovne kazne.

Južna Koreja je u 2016. godine kriminalizovala pravljenje i distribuciju aimbotova, programa koji igračima omogućavaju automatsko ciljanje u igri, "wall hackova", programa koji omogućavaju prolazak kroz zidove i niz drugih servisa za varanje u igrama.

Godinu dana nakon uvođenja zakona cena hakovanja postala je veoma visoka, pa sada uključuje novčanu kaznu od oko 10.000 evra, ako i uslovnu kaznu koje za posledicu ima dugoročno poštovanje zakona.

Kompanija Blizzard Korea je prošle godine zvanično potvrdila da se "posvećuje stvaranju poštenog okruženja za gejming, i da će dati sve od sebe da ga takvim i održi".

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti