AKTUELNO

Za one koji previše gledaju Jutjub (YouTube) ovaj video servis ima podsetnike koji će im s vremena na vreme reći da uzmu pauzu.

Mobilne aplikacije YouTubea za iOS i Android dobile su ove nedelje jednu malenu, ali potencijalno korisnu novost. Za korisnike koji se zanesu, pa sate provedu u gledanju snimaka s ovog servisa, od sada postoji i način da se bore s tom "zavisnošću" – naravno, ako to žele. U Jutjubovim mobilnim aplikacijama se sada može uključiti opcija koja će povremeno korisniku poslati podsetnik da uzme pauzu od gledanja Jutjuba.

Foto: Pixabay.com

Kako biste to uradili, potrebno je dodirnuti ekran na ikonu profila, pa zatim odabrati "Settings > General > Remind me to take a break". Tamo je moguće postaviti podsetnike za preterano gledanje YouTubea na svakih, najmanje 15 ili najviše 180 minuta.

Video će kod prikazivanja podsetnika nakratko biti pauziran, a na ekran će iskočiti notifikacija koja bi trebalo da poruči korisniku da je preterao. On to sve može bez problema da ignoriše, odbaciti podsetnik i nastavi s gledanjem – ili da izađe aplikacije.

Opcija za sada nije dostupna na dekstop računaru.

Pročitajte još: WHATSAPP donosi nove opcije svojim korisnicima

#Pauza

#Youtube

#promena

'