AKTUELNO

Odličan!

Pre nešto manje od mesec dana, Jaguar je predstavio novu verziju svog modela F-Pace, koja nosi oznaku SVR. U isto vreme, britanski proizvođač je predstavio i promotivni, uvodni video snimak, ali on nije ni nalik snimku koji se nalazi ispod teksta.

Naime, ispod haube prvog krosover modela kompanije Jaguar, nalazi se petolitarski V8 agregat sa kompresorom. Kao i kod modela Range Rover Sport SVR, ovaj agregat razvija 542 konjske snage i 680 Nm obrtnog momenta. Međutim, dok je Range Rover veliki SUV model sa tri reda sedišta, F-Pace je znatno manji i lakši, te od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,2 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 283 km/h.

To je i više nego dovoljno da njegov najveći konkurent, Porsche Macan u GTS ili Turbo verziji ostane daleko iza njega. Isti je slučaj i sa drugim modelima iz segmenta poput Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, Audi SQ5, BMW X3 M40i i Mercedes-AMG GLC63.

Reč je o vozilu koje bi svako izabrao kada bi recimo, bežao od vrele lave nakon što vulkan eruptira. Upravo tu ideju je Jaguar iskoristio kako bi snimi najnoviji video, koji možete pogledati ispod teksta.

Zapravo, Jaguar je za taj snimak iskoristio dva primeraka svog novog modela. Jedan u crnoj, drugi u sivoj boji, a put kreću sa različitih strana ostrva na kom se nalaze, i susreću se tačno na sredini. Agresivan zvuk izduvnog sistema i legendarnog V8 agregata nadjačavaju čak i zvuk erupije vulkana.

#Automobil

'