AKTUELNO

O tome da li smo postali zavisni od takozvanih lajkova, tvitova i heštegova i koliko ovaj trend utiče na razvoj socijalne inteligencije, za NOVO JUTRO Televizije Pink govorilisu Anastasija Staša Đurić, modna blogerka, Dino Tutundžić, osnivač internet sajta 'Mudrolije sa Tvitera' i Vesna Tomić, socijalni psiholog.

- Danas se sve vrti oko socijalne i društvene potvrđenosti, a to je ustvari lajk. Ideja za osnivanje "Mudrolija sa Tviter" je došla tako što sam želeo da sadržaje sa Tvitera proširim i na druge društvene mreže. Preko instagrama sam i došao i u emisiju kod vas – rekao je Dino Tutundžić, osnivač internet sajta "Mudrolije sa Tvitera".

Foto: Printscreen

Kako kaže, Anastasija Staša Đurić, modna blogerka, ona je sa bloga prešla na Instagram, gde je sada najaktivnija, i dodaje da su za nju pratioci jako bitni i da joj je bitna komunikacija sa njima.

- Problem uopšte nije naivan, najveći problem je kvantitet, ne toliko ni kvalitet koliko kvantitet korišćenja društvenih mreža. Najviše zbog nepotpuno kvalitetne komunikacije  dolazi do povlačenja u sebe, dolazi do distaniranja od realnosti, i kasnije to sve može dovesti do depresije – rekla je Vesna Tomić, socijalni psiholog.

Foto: Printscreen

Kako kaže, mera je u svakom slučaju ono što svako za sebe određuje. Mera se određuje tako što se Internet koristi za one aktivnosti koje su nam ptrebne. - U tom kontekstu Internet je veoma koristan i neophodan svima, ali s' obzirom na broj zloupotreba, a posebno jedne od najčeščih, a to je samolečenje preko Interneta, treba biti oprezan. Mera je indivialno korišćenje za svrhu - rekla je Tomić, i dodala,

- Ako ste godinana na telefonu ili kompjuteru 24 sata, dolazi do mentalne zavisnoti, čovek nije u stanju da funkcioniše.

#Internet

#psihologija

'