AKTUELNO

Zašto gledamo u ekran telefona? Mnogi od nas to čine iz brojnih razloga, međutim, koliko su oni zaista opravdani, a koliko samo gubimo dragoceno vreme?

Na svu sreću, postoji prost trik koji će vas odvratiti od toga da na svakih 5 minuta proveravate da li se desilo nešto veoma značajno što nikako ne želite da propustite.

Svaki put kada krenete da podignete i upalite ekran telefona, glasno i jasno recite šta nameravate da uradite - bilo da ste sami, ili u društvu.

Dakle, reći ćete - "Sada ću da proverim kakvo će vreme sutra biti", "Otvoriću instagram da vidim da li ima novih fotografija" ili "Idem na Facebook da vidim da li mi je stigla neka notifikacija".

Na ovaj način ćete jasno sebi reći zašto zaista koristite telefon i preuzeti odgovornost za tu radnju i vremenom ćete polako početi da shvate koliko je ponekada besmisleno paliti telefon - pogotovo ako ste u društvu.

Foto: Pixabay.com

Isprva će vam možda biti malo neprijatno da izgovarate svoje namere ako niste sami, ali na taj način ćete zapravo uočiti koliko su neke stvari zbog kojih provodite sate nad telefon zapravo nebitne.

Ali, ako uhvatite sebe kako detetu, mužu, dečku, devojci ili prijateljima često govorite - "Malo ću vas ignorisati jer želim da vidim šta se dešava u rijalitijima", vrlo brzo ćete uvideti šta vam je u određenom trenutku važnije ili prioritet, a na šta samo bacate vreme koje nikada nećete moći da vratite.

Istraživači tvrde da izgovaranjem onoga što planiramo da uradimo, zapravo postajemo svesniji svojih postupaka jer možemo da se izdignemo van naših tela i jasnije čujemo naš plan i odlučimo da to možda nije najbolja stvar u određenom trenutku.

Pročitajte još: WHATSAPP uvodi novu opciju za grupna ćaskanja!

#Razgovor

#android

#telefon

'