AKTUELNO

U Detroitu je u toku jedan od najvećih auto-sajmova na svetu, čija prošlost seže u daleku 1907. godinu.

Sajam je prilika da korporativni svet automobilske industrije SAD isprati 2017. kao jos jednu u nizu uspesnih godina sa prodajom od preko 17,5 miliona vozila.

Relativno nizak procenat nezaposlenosti i prihvatljive kamatne stope, hrane optimizam severnoamerickih dilera da uspeh ni u 2018. godini neće izostati.

Analitičari, međutim, ipak upozoravaju na oprez, jer su SAD prošle godine bile pogođene katastrofalnim vremenskim nepogodama, zbog čega će prosečan američki kupac pažljivo ulaziti u nova kreditna zaduženja.

Proizvođači će u Detroitu pokušati da odgovore na pitanja u kom pravcu se kreće današnja globalna automobilska industrija i koje tehnologije i trendovi će se razvijati u ovoj godini.

Još uvek nema jasne perspektive kako će auto-industrija izgledati za 10 do 15 godina.

Među mnogobrojnim izlagačima veoma zapažen je bio nastup kineskog proizvođača automobila GAC Motor, čija prodaja vozila u Americi kreće početkom 2019.

Predstavili su nekoliko modela od kojih je najveću pažnju izazvao koncept "Enverge". Ovaj električni SUV srednje veličine sa tradicionalno sportskim "gulwing" vratima imaće veći radijus kretanja od Tesle, uz neuporedivo manju cenu.

Sajam svake godine poseti u proseku oko 800 hiljada posetilaca, a ove godine će trajati do 28. januara.

#Automobil

#Detroit

#sajam

'