AKTUELNO

Postoji potpuno neočekivani način da ostvarite bolji rezultat.

Futuristička kompanija Youbionic razvila je, uz pomoć 3D štampača, rukavicu koja dodaje dve šake na ljudsku ruku, piše internet magazin Gizmodo.

Svrha veštačkih udova obično je zamena za izgubljene udove. Pojedini projekti, međutim, nisu posvećeni razvijanju proteza, već povećanju mogućnosti zdrave osobe korišćenjem sličnih uređaja.

Autor teksta navodi da veštački udovi nude niz mogućnosti, kao što je "brže kucanje na tastaturi, postavljanje neverovatnih rekorda u igricama ili nošenje dodatnih piva u sve četiri ruke".

Robotske ruke trenutno imaju ograničenje na osnovne položaje "otvorene i zatvorene" šake, čiji pokreti se kontrolišu prstima osobe koja ih nosi.

Pročitajte još: Velika vest za korisnike Fejsbuka i Mesindžera - od sada vas čeka nešto SASVIM DRUGAČIJE!

Materijal korišćen prilikom 3D štampe je plastika, koja je dosta lakša od metala, ali nije toliko trajna kao ljudska kost i meso. Cena jedne Youbionic rukavice sa dve šake je oko 2.100 američkih dolara.

Ovo nije prvi put da se razvijaju mehanički udovi. Američki inženjeri su prošle godine kreirali robotsku "treću ruku" za bubnjare, koja može da se postavi na rame osobe koja svira bubnjeve i da se njome svira u ritmu pomeranja ramena.

Japanci su nedavno razvili sistem sa dve dodatne ruke, čije se pomeranje kontroliše pomeranjem stopala.

#Online igrica

#rekord

'