AKTUELNO

Ljubitelji ovog modela mobilnog telefona neće morati da čekaju još dugo.

Stručnjaci su uvereni da će Apple za samo nekoliko nedelja predstaviti novu verziju Ajfona, a izgleda da će korisnici morati da se naviknu na još jednu veliku promenu.

Pročitajte još: Evo na kom se mestu u svetu Srbija nalazi kada je reč o BRZINI INTERNETA

Gordon Keli, saradnik Forbsa, izjavio je da novi telefon neće imati sigurnosni Touch ID koji se koristio još od Ajfona 5S 2013. godine, piše Mirror.

Nov način identifikacije

- Epl sprema gadno iznenađenje za potencijalne korisnike Ajfona 8 - napisao je Keli.

"Trenutno većina mojih izvora veruje kako da Ajfonu 8 neće biti Touch ID-a (što će staviti veliki pritisak na ‘Face ID’), uprkos sugestijama kako bi mogao biti skriven u začuđujuće uvećanom tasteru za uključivanje Ajfona".

Već dugo kruže glasine da Ajfon 8 neće imati Home dugme, ali Epl navodno radi na tome da intergiše čitač otiska prsta u ekran.

Zbog tehničkih problema to se još neće dogoditi. Umesto toga, novi Ajfon će najverovatnije koristiti tehnologiju skeniranja oka sličnu onoj koju koristi Samsung Galaxy S8.

Pročitajte još: NAPOKON! MUKAMA JE KRAJ! Viber uveo opciju koju smo DUGO ČEKALI!

To znači da će korisnici otključavati telefon tako da ga stave pred oči, umesto jednostavnim otiskom prsta, i nisu svi sigurni da je taj način bolji.

Očekuje se da će novi Ajfon 8 biti predstavljen u prvim nedeljama septembra, zajedno sa Ajfonom 7S i Ajfonom 7S Plus.

Epl će razlikovati svoj najnoviji tip smartfona pomoću znatno većeg OLED ekrana, vertikalne zadnje kamere i bežičnog punjenja, tvrde glasine. Isto tako, cena bi trebalo da bude neverovatno visoka.

Ranije ovoga meseca pojavila se vest da će Epl predstaviti Ajfon 8 zlatne boje.

#Ajfon

#Apple

#Mobilni telefon

#iPhone

'