AKTUELNO

Nedoumica pred kojom se svaki đak osmog razreda neosporno nađe, svakako je vezana za odabir srednje škole. Sprovedena ispitivanja jasno pokazuju da je mali broj osmaka koji tačno zna čime želi da se bavi, pa im s toga treba ponuditi odličan izbor obrazovnih profila, a IT gimnazija u Kragujevcu se svakako potrudila da to i učini.

Pored toga što će imati priliku da se školuju za jedan od, za sada šest obrazovnih profila za koje je ova prestižna obrazovna institucija zvanično akreditovana od strane nadležnog Ministartsva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, učenici će biti u mogućnosti da koriste i brojne prednosti kojima pomenuta ustanova raspolaže.

Foto: Promo

Pametne table i video projektori u svakoj učionici, celokupan prostor koji je opremljen vrhunskim ventilacionim i sistemom video nadzora, dostupnost najsavremenije računarske opreme su tek neke od prednosti kojima škola može da se pohvali. Tome treba dodati i činjenicu da se IT gimnazija u Kragujevcu naročito ističe po kvalitetu nastavnog i stručnog kadra, uzevši u obzir da zapošljava profesore koji iza sebe imaju bogato profesionalno iskustvo. A ako tome dodamo i činjenicu da se fokus stavlja na interaktivnu nastavu, te da se profesori u potpunosti rukovode najsavremenijim konceptom u obrazovanju, a koji podrazumeva da je učenik na prvom mestu, dok istovremeno poštuju pravo na različitost svakog pojedinca, sasvim je jasno zbog čega je baš ova obrazovna ustanova idealna opcija za nastavak školovanja.

Budući da se škola nalazi u strogom centru grada, u Ulici kralja Aleksandra Karađorđevića broj 23, lako je dostupna svakom učeniku. Pored mogućnosti da se kvalifikuje za zanimanje elektrotehničar procesnog upravljanja ili da stekne diplomu za zanimanje IV stepena geodetski tehničar - geometar, zainteresovani kandidat ima mogućnost da se školuje i za jedno od, za sada najperspektivnijih zanimanja - administrator računarskih mreža. IT gimnazija Kragujevac je akreditovana i za sprovođenje nastavnog programa za gimnazije opšteg smera (sportsko odeljenje), a postoji mogućnost i da učenik koji to želi, pohađa nastavu u četvorogodišnjem trajanju za obrazovne profile elektrotehničar za elektroniku na vozilima ili tehničar grafičkog dizajna.

Bez obzira za koji se smer đak odluči, može biti sasvim uveren da će kvalitet školovanja biti na izuzetno visokom nivou, jer je u pitanju obrazovna ustanova koja se od drugih izdvaja ne samo po kvalitetu, već i po cenama koje su maksimalno prilagođene trenutnoj ekonomskoj situaciji u našoj zemlji.

Dobro bi bilo pomenuti i činjenicu da je osim redovnog školovanja, ova srednja škola zvanično akreditovana da sprovodi i programe dokvalifikacije i prekvalifikacije, te svakako zainteresovani imaju mogućnost da se opredele i za varijantu pohađanja vanredne nastave.

Nije neophodno uložiti mnogo novca da biste stekli validnu diplomu za željeno zanimanje i da biste u budućnosti zaista mogli da se bavite poslom koji volite! Dovoljno je da znate šta želite i da odaberete onu srednju školu koja ima najbolju ponudu, a IT gimnazija u Kragujevcu i njen stručni nastavni kadar će se potruditi da vaše želje pretvori u stvarnost!

Pogledajte virtualnu turu IT gimnazije pogledaj ovde.

#IT

#Kragujevac

#Srbija

#itgimnazija

'