AKTUELNO

Najveći regionalni sajam gejming i IT industrije ASUS i Microsoft PlayITShow, posle Budimpešte, prvi put održaće se u Srbiji 27. maja na Beogradskom sajmu u hali broj 4.

Organizatori su pripremili celodnevni doživljaj za sve ljubitelje video igara, konzoli, gedžeta, e-sporta, IT-a ali i jutjubere, gejmere i kosplejere.

Kao uveritira za gejming događaj godine, u utorak 23. maja u hotelu Metropol, odrzazće se konferencija sa panel diskusijom pod nazivom Rast i izazovi gejming i e-Sport industrije na kojoj će se razgovarati o izazovima rasta, o komunikacijama i o društvenoj odgovornosti najbrže rastuć industrije danas.

U okviru ASUS i Microsoft PlayITShow Srbija sajma najstrastveniji gejmeri i gejmerke imać priliku da se oprobaju u najpopularnijim video igrama danas.

Održaće se LAN finala velikih regionalnih LoL, DotA2 i CS:GO turnira, kao i Adria master turinira na koje će doći timovi i z regiona.

Foto: Pixabay.com

Pripremljene su vredne nagrade za najbolje, s obzirom na to da nagradni fond Adria masters turnira iznosi 5.000 dolara.

"Zona mlevenja" čeka sve ljubitelje borilačkih video igara kao što su Injustice i Marvel vs Capcom 3 borbe.

U okviru GameArt kutka posetioci će biti u prilici da se upoznaju s umetničkim konceptima koji stoje iza najpopularnijih igara, kao i brojne akcione i druge figure.

U okviru Sajma biće predstavljen i Cosplay koji je inspirisan likovima iz anima ostvarenja i video igara. Brojni domaći i regionalni kosplejeri kao što su Borivoje Naumovski i Nana Kuronoma, koji sami prave svoje kostime pokušaće ne samo da što bolje prikažu kostim odabranog lika, već i da ga što bolje dočaraju celokupnim performansom.

U Moding zone biće prikazani neki od samostalno sastavljenih personalnih komjutera, a na štandu glavnih spozora posetioci će biti u mogućnosti da isprobaju najnovije ASUS uređaje i saznaju više o novitetema Windows 10 Creators Update-a.

ASUS štand biće podeljen na dva dela - ROG gejming deo gde će pored izloženih uređaja moći da se igraju neke od najpopularnijih video igara i RELAX ZEN Zen deo, gde će biti izloženi premium modeli Zenbook-ovi i ASUS telefoni.

Posebno zanimljiva biće Monster ulicu gde je pripremljen poseban celodnevni program. Posetioci će moći i da uživaju u u takmičenju beogradskih srednjoškolaca u basketu tri na tri, uz podršku FIBA.

Zaštitno lice događaja je poznati jutjuber Vojislav Perić poznatiji kao SupremeNexus.

On je svoj visokoposećeni jutjub kanal otvorio 2013. godine nakon uspešne tvič karijere i najpopularnijeg strima na ovim prostorima do danas.

Ulaznice su u prodaji od 1. aprila na svim prodajnim mestima Eventima. U prodaji su redovne ulaznice, porodične ulaznice, a samo u pretprodaji i Delux edition ulaznice koje omogućavaju posetiocima ulaz na manifestaciju sat vremena pre otvaranja i Collector"s edition ulaznice.

Foto: Pixabay.com

#Online igrica

#Videoigra

#sajam

'