AKTUELNO

Za sada, izvori iz industrije se slažu po jednom pitanju - novi iPhone neće imati ništa revolucionarno. Tu su najverovatnije tri kamere, bolje punjenje, boje kao što su ljubičasta i zelena, ali to je, otprilike - to. Biće ih tri, a evo svega što se zna o datumu njihovog predstavljanja i ceni.

"TechRadar" je izračunao da ćemo nove uređaje najverovatnije videti u utorak, 17. septembra. Iako Apple još uvek nije najavio nikakav događaj, a taj datum se bliži, evo zašto se smatra da će biti baš tada.

U poslednjih sedam godina, Apple je nove telefone predstavljao u prvoj polovini septembra, najčešće utorkom i sredom. Verovatno je da će se tog "kalendara" držati i sada.

Od 2010, takav događaj nije održan ponedeljkom, pa se sreda, 11. septembar nameće kao logičan datum, ali pošto je to žalostan dan za Ameriku zbog terorističkih napada izvedenih 11. septembra, Apple bi verovatno "poranio" jedan dan i predstavio ga 10. septembra.

Osim ukoliko se ne odluči da ga odloži za čitavu sedmicu, a razlog su druge najavljene premijere u toj nedelji septembra. Tako "TechRadar" predviđa utorak, 17. septembar kao dan kada ćemo videti nove uređaje.

Dok se jedni izvori nadaju da će se Apple ipak "smilovati" i ponuditi mnogo jeftinije telefone, drugi ipak smatraju da neće, i da će cena najjeftinijeg uređaja biti najmanje 650 evra, koliko je u Americi koštala najjednostavnija iPhone XR verzija prošle godine.

#Banovo brdo

#iPhone

'