AKTUELNO

Basnoslovni računi za telefone usled poziva iz drugih zemalja za građane EU postaju prošlost.

Pregovarači Evropskog parlamenta, Saveta Evrope i Evropske komisije dogovorili su se oko regulisanja veleprodajnih cena koje telekomunikacioni operateri međusobno naplaćuju za usluge rominga, što je bio i poslednji uslov koji je preostalo ispuniti za konačno ukidanje naplate rominga u Evropskoj uniji od 15. juna ove godine.

Od tog datuma, svi građani EU moći će da koriste svoje mobilne telefone i izvan svoje matične mreže, i to po istim cenama koje su dogovorili sa svojim operaterom u svojoj zemlji.

Međutim, ova odluka se ne odnosi na Srbiju.

- Navedeni sporazum odnosi se isključivo na zemlje članice Evropske Unije, tako da on nije primenjliv na Republiku Srbiju niti na građane Srbije kada putuju u evropske države. Naša kompanija formira cene roming usluga u skladu sa zakonima i propisima Republike Srbije - rečeno je za portal Pink.rs iz PR sektora Mobilne telefonije Srbije.

Operateri koji posluju na teritoriji Srbije dosta pažnje posvećuju svojim korisnicima.

Građanima koji putuju u Crnu Goru omogućena je kupovina paketa u okviru kog će im SMS poruke, internet i pozivi biti besplatni.

Kada je reč o pogodnostima, naši operateri izdvajaju i pakete koji važe za Evropske destinacije, a tiču se povoljnijih cena SMS poruka, razgovora i surfovanja u pojedinim evropskim zemljama.

N. Petričević

#Crna Gora

#EU

#Evropa

#Roming

#Srbija

'