separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

Instagram žestoko protiv ekstremnih desničara: Uskoro nova pravila za zabranu naloga


Manje od nedelju dana nakon zabrane Aleksa Džonesa i drugih ekstremnih desničara, Instagram je otkrio da radi na novoj politici za uklanjanje naloga. Ove nove smernice, koje bi uskoro trebalo da počnu da se primenjuju, promeniće način na koji Instagram određuje kada bi nalog trebalo da bude uklonjen iz njegove aplikacije.


Trenutno se oslanja na politiku koja dozvoljava "određeni procenat" kršenja unutar vremenskog perioda pre nego što reše da nekoga zabrane, međutim iz Instagrama tvrde da to može da stvori povoljnu situaciju za korisnike koji često objavljuju postove.

Uglavnom, što je više postova na nalogu, to je dozvoljen veći broj prekršaja, što i jeste problematično.

Međutim, to će se promeniti. Svojom novom politikom, Instagram tvrdi da će nalozi biti uklonjeni nakon neobjavljenog broja prekršaja i neobjavljenog vremenskog perioda. Ta mera će biti ista za svakog korisnika, bez obzira na to koliko često (ili ne tako često) objavljuju sadržaj na Instagramu.

Kompanija je saopštila da ne želi da podeli tačan broj ukidanja koje će sprovesti, niti vremenski okvir u kom će to uraditi, jer želi da predupredi mogućnost iskorišćavanja prednosti sistema.

Ipak, Instagram veruje da će njegov novi skup pravila omogućiti da doslednije sprovodi svoje smernice za zajednice. Međutim, samo vreme će pokazati da li će se to dogoditi.

Instagram je u utorak, takođe, objavio da će uskoro omogućiti korisnicima da ulože žalbu na objave koje su skinute, direktno iz aplikacije.

Svi ti napori deo su plana kompanije da Instagram učini sigurnijim, što bi i trebalo da se uradi s obzirom na sve veći broj onih koji žele da iskoriste sistem.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti