separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

7 velikih stvari koje Facebook od danas menja (FOTO)


Mark Zakerberg je najavio najveći redizajn svoje društvene mreže, možda u njenoj istoriji.


Na godišnjoj fejsbukovoj konferenciji F8 Mark Zakerbergnajavio je velike promene za tu društvenu mrežu, verovatno najveće dosad.

Najviše je odjeknula najava o promeni dizajna, pa tako logo Facebooka više neće biti kvadratnog oblika, nego kružnog, a po prvi put se menja i boja. Mobilna aplikacija biće pretežno bela, dok prepoznatljiva plava odlazi u istoriju.

Osim što će doći do drastičnih promena u dizajnu, Mark Zakerberg želi da nas uveri kako je plan kompanije da na prvo mesto sada stavi privatnost i sigurnost korisnika, a ne reklame i zaradu.

Autor: Tanjug

- Budućnost je privatna. Znam da, blago rečeno, naša reputacija nije najjača kad je privatnost u pitanju, ali fokusirali smo se na pronalazak načina da zaštitimo privatnost korisnika - rekao je Zakerberg.

A mi smo izdvojili sedam najvažnijih promena Facebooka koje nas očekuju skoroj budućnosti:

1. Poruke koje ćemo slati putem Messengera biće end-to-end enkriptovane što znači da Facebook više neće moći da vidi njihov sadržaj. Platforma će biti potpuno povezana s WhatsAppom. Messenger će zauzimati manje mesta na mobilnim telefonima, a stiže i desktop verzija aplikacije.

2. Instagram će uvesti i opciju "privatnog brojača lajkova". Svi koji posete neki profil tako neće moći da vide broj "lajkova", a jedino će sam vlasnik naloga imati pristup tom podatku.

3. Biće više "kratkotrajnih" načina deljenja sadržaja u porukama - što znači da neće biti trajnog zapisa o njima.

4. Lakše slanje novca putem WhatsAppa koje se testira u Indiji uskoro će se proširiti i na ostatak sveta.

Autor: Tanjug

5. U fokusu redizajna Facebooka biće grupe, a prepoznatljiva plava boja gotovo da odlazi u istoriju, a newsfeed će više biti fokusiran na grupe umesto na vesti.

6. Objave na Instagramu više neće morati da počinju s fotografijom ili videom. Sadržaj će moći da se deli koristeći se samo tekstom, stikerima (nalepnicama) ili crtežima.

7. Najavljena je i opcija 'Secret Crush', slična dosadašnjem Facebook Datingu koji je bio dostupan u samo nekim zemljama. Secret Crush će funkcionisati poput aplikacije Tinder. Moći ćete da označite osobu koja vam se među vašim Facebook prijateljima sviđa i to će biti tajno, osim ako ta ista osoba ne označi da se i vi njoj sviđate. Tada će vas Facebook "spojiti".

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti