separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

MENJAJTE LOZINKE: Kompromitovano nekoliko MILIONA Instagram profila


Fejsbuk je kompromitovao čak nekoliko miliona Instagram naloga, zbog čega je bitno da se promeni lozinka.


Fejsbuk je pre nekoliko nedelja lozinke preko 600 miliona korisnika čuvao u tekstualnom formatu, bez ikakve enkripcije i što je još gore - stavio ih na uvid preko 20.000 ljudi, zaposlenih u Fejsbuk mreži. U početku se verovalo da je “tek nekoliko hiljada Instagram naloga“ bilo kompromitovano na isti način, ali prema TechCrunch izveštaju u pitanju je čak nekoliko miliona naloga, a ne nekoliko hiljada.

To je potvrdio i Fejsbuk, ali je objasnio i da je to bila nenamerna greška, koja je ispravljena odmah nakon njenog uočavanja.

- U skladu sa praksom svih kompanija i Fejsbuk maskira lozinke, koje korisnici kreiraju prilikom otvaranja naloga na društvenoj mreži, koje nisu vidljive zaposlenima - naveli su u Fejsbuk kompaniji nakon potvrde da je uočena greška sa otkrivenim lozinkama otklonjena.

S obzirom na to da su nalozi u Srbiji bili izloženi zaposlenima potrebno je da, radi vaše bezbednosti, promenite svoje Instagram lozinke. Jedino na taj način bićete sigurni da vam je nalog zaštićen u potpunosti.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti