AKTUELNO

Audi TT možda neće dočekati sledeću generaciju, ali u planu je drugi model koji će popuniti njegovo mesto.

Vladajući trend invazije korosvera i SUV vozila ne ide na ruku malom sportskom Audiju niskog profila, sa 2 vrata i gotovo neupotrebljivim zadnjim sedištima.

Da je budućnost Audija TT više nego neizvesna, potvrdio je izvršni direktor ovog brenda Bram Šot, u razgovoru za Autocar.

Na pitanje da li će TT nastaviti da se proizvodi i nakon silaska sa scene aktuelne, treće generacije, Šot je kazao da nije siguran da ovaj model ima budućnost, i da je i njemu samom teško zbog toga.

Ipak, on je potvrdio da će Audi TT dobiti neku vrstu naslednika u gami nemačkog proizvođača, ali ne nužno direktnog.

Jedan od razloga za verovatno ukidanje modela TT je taj što Audi preispituje aktuelnu paletu modela kako bi izvršio njenu optimizaciju i smanjio troškove.

Foto: Pixabay.com

Tako ušteđen novac kasnije bi se koristio za finansiranje novih tehnologija i razvoj i proizvodnju vozila na električni pogon.

Kako se navodi, Šot je već uspeo da smanji troškove tako što je redukovao ponudu motora i raznovrsnih verzija postojeći modela za 27%.

S obzirom da u ukupnoj prodaji Audija model TT nema značajniji udeo, ovaj automobil jedan je od onih koji su među prvima na udaru kada se postavi pitanje gašenja pojedinih modela radi racionalizacije proizvodnje.

Oni koji žele da nabave novi Audi TT ne treba odmah da brinu, jer će sigurno imati priliku da to urade u narednih nekoliko godina, pošto se očekuje da sadašnja, treća generacija opstane ne tržištu bar do 2022.

#AUDI

#Automobil

'