AKTUELNO

Korisnici interneta u Kini danas su izgubili pristup Microsoft pretraživaču Bing, javljaju zapadni mediji, a to potvrđuju i iz te američke tehnološke kompanije.

- Utvrdili smo da je Bing trenutno nedostupan u Kini i radimo na određivanju narednih koraka u vezi s tim - naveo je Microsoft u saopštenju, a prenosi Rojters.

Zapadni mediji tvrde da je Bing navodno zabranjen po nalogu kineske vlade, čime se, kako dodaju, pridružio Google-u, Twitteru, Youtube-u, Facebook-u i drugim stranim internet servisima, čiju dostupnost u Kini blokira softver za sajber bezbednost, takozvani kineski "Veliki zaštitni zid" (Great Firewall).

Kineska administracija za sajber prostor (CAC), državni nadzorni organ za internet, nije odgovorila na Rojtersov upit poslat telefaksom o blokadi Bingove veb stranice.

Bing je bio jedini veliki strani pretraživač koji je bio dostupan u Kini, pošto je Majkrosoft cenzurisao rezultate pretrage o osetljivim temama, u skladu sa politikom vlade u Pekingu, dodaje britanska agencija.

#Internet

#Kina

'