AKTUELNO

To nije običan odlazak u WC, već vrlo često izgleda kao organizovanje nekog eventa.

Jedna od stvari koja izlascima vikendom zna biti naporna su neviđene gužve u ženskim toaletima.

Postoje dva razloga zašto je to tako: devojke u toalet ne idu samo da bi obavile prirodne potrebe, već i da bi se našminkale, promenile čarape ako su im pukle, da bi razgovarale telefonom, tračarile i nikada ne idu same.

Prvo se mora naći jedna ili dve prijateljice kojima se takođe ide u toalet. To obično bude jedna od prijatejica koja isto mora obaviti neke stvari u toaletu ili jedna koja usput hoće malo prošetati i videti koga ima.

Nakon što je pronađena ‘pratnja’ počinje operacija ‘odlazak u WC’. Prvo se mora locirati WC, što može da izgleda kao neka ekspedicija za putovanje na Severni pol.

Toj avanturi nije kraj dolaskom u same prostorije WC-a. Tada počinje potraga za kabinom koja ‘najmanje smrdi, ima toalet papir i donekle je čista’. Naći tako nešto u bilo kom klubu u dva ujutru vikendom je nemoguća misija, i to provereno nemoguća misija, ali nada umire poslednja. Usput se zna dogoditi malo prepiranje koja će ući prva, ali to obično traje najkraće od svega ranije navedenog i ne događa se baš uvek.

Foto: Pixabay.com

Međutim, s obzirom na gužve u ženskim WC-ima na kraju se uvek ulazi u kabinu koja se prva oslobodi, a čekanje takođe zna trajati neko vreme.

Naime, ako nema toalet papira onda se po torbi traže papirnate maramice, a nakon što se obavi ono za šta se u WC i došlo, sledi provera je li ispod odeće sve u redu i na svom mestu.

Prostorija u kojoj se peru ruke ne služi samo za pranje ruku. Ta prostorija služi za proveru svega onoga što se ne proverava u ‘kabini za prirodne potrebe’, zatim za popravljanje šminke, ‘rifrešovanje’ s parfemom, popravljanje frizure i na kraju – drugarica mora dati svoje mišljenje o tome kako joj drugarica izgleda.

Ako prijateljica slučajno krene s primedbama, sređivanje počinje iznova. I tako u ženskom WC-u bude veća gužva nego za šankom.

I. P.

#Toalet

#WC

#Čarape

#šminka

#Žurka

'