separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

JASTUČNICA UTIČE NA KVALITET KOSE! Evo zašto...


Za lepšu frizuru!


Ako i nakon promene šampona, regeneratora i korišćenja raznih proizvoda, vaša kosa je i dalje suva, onda postoji mogućnost da je pravi krivac jastučnica na kojoj spavate.

Bez obzira koji tip kose imate, ako se probudite sa zapetljanom i suvom kosom možete se zahvaliti svojoj jastučnici. Da, ta tanka lepa pamučna jastučnica koja održava jastuk i glavom čistom najverovatnije ima loš uticaj na vašu kosu.

Razlog suve kose nakon lepo prospavane noći dala je stilistkinja filmskih zvezda Džen Atkin.

Autor: Pixabay.com

- Pamuk upija vlagu, što svila ne radi, pa kad ležite na svilenoj ili satenskoj jastučnici, ulja iz vlasi se zadržavaju na kosi i ujutro kosa izgleda čisto i blistavo. Pamučne jastučnice upijaju vlagu iz kose i kosa ujutro izgleda suvo i neuredno. Ovo je naročito korisno za ljude koji imaju kosu sklonu kovrdžanju, kosu s debelim vlasima, kao i onima koji imaju čvrste i velike kovrdže - objasnila je Atkin.

Svilene ili satenske jastučnice su glatke i neće ostaviti crvene tragove od spavanja na koži, a sama tkanina neće isušivati kosu tokom noći. To je glavni razlog zašto bi ljudi trebali razmisliti o ulaganju u posteljinu od satena ili svile, dodala je Atkin.

- Ako se ne želite rastati od svojih pamučnih posteljina, pre spavanja zamotajte kosu u svilenu maramu kako bi ostala čista i blistava. Ovo je izvrstan način i održavanja frizura, pogotovo prirodne kose - zaključuje Atkin.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti