separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

SVE ŽENE TO RADE: Ovo su greške koje UPORNO PONAVLJAMO tokom menstruacije


Naša tela tokom menstruacije su posebno osetljiva, a neke navike kojih se za to vreme pridržavamo ne smatraju se zdravima.


1. Korišćenje tampona i uložaka koji sadrže izbeljeni pamuk ili veštačka svilu  

Većina uložaka i tampona rađena je od veštačke svile koja je slična poliesteru, i izbeljenog pamuka. Dugoročnim korištenjem takvih tampona i uložaka može da ugrozi vaše zdravlje, zato postoji bolja opcija, a to je korištenje organskih, neizbeljenih uložaka i tampona.

2. Nedovoljno često menjanje tampona ili uloška  

Ako ne menjate redovno uloške i tampone, na taj način stvarate pogodno okruženje za bakterije. Preporučljivo je da se uložak i tampon menjaju svakih četiri do osam sati. Uložak ili tampon trebalo bi damenjate na svakih četiri do osam sati.

3. Korišćenje mirisnih proizvoda  

Korišćenje proizvoda koji u sebi sadrže veštačke mirise nije dobra ideja tokom menstruacije. Takvi proizvodi mogu da iritiraju telo, dovedu do bakterijskih i gljivičnih infekcija. Zato je najbolje da uloške, tampone i kupke sa veštačkim mirisima za vreme menstruacije izbegavate.  

Autor: Pexels.com

4. Nedovoljno sna  

Manjak sna na telo deluje stresno i može da poremeti nivo hormona i vaše raspoloženje.  

5. Izbagavanje vežbanja  

Osim što je odličan način da se rešite stresa i izbacite toksine, vežbanje takođe pomaže pri ublažavanju grčeva i poboljšanju kvaliteta sna.

6. Ispijanje kafe  

Kofein može da dovede do dehidracije. Smanjenje unosa kofeina tokom menstruacije pomoći će vam da ublažite napetost, nesanicu i teskobu.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti