separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

IDETE NA MORE A CIKLUS JE PRED VAMA: EVO koliko su TABLETE za ODLAGANJE ciklusa bezbedno REŠENJE!


Zanemarite babske priče.


Može biti veoma stresno ukoliko vam datum ciklusa padne baš u periodu kada treba da se prepustite dugo očekivanom odmoru i odlasu na more. Da, to može da pokvari planove.

Ukoliko se nađete u ovakvoj situaciji i poželite da odložite menstruaciju, zanemarite “babske” savete.

Moderna medicina i za ovako nešto ima rešenje. Iako za većinu žena odlaganje ciklusa nije opasno, savetujemo da se pre upotrebe bilo kakvih sredstava posavetujete sa ginekologom, i da svakako zapamtite da odlaganje menstruacije ne sme da pređe u naviku, već da se koristi samo u hitnim situacijama.

Tablete za odlaganje menstruacije se uzimaju najmanje tri dana pre očekivane menstruacije, dva puta na dan, i koriste se onoliko dana koliko želite da odložite menstruaciju, ali ne duže od 14 dana.

Ciklus se vraća u roku od nekoliko dana nakon prestanka uzimanja tableta.

Ove tablete deluju samo onoliko koliko se piju, nemaju daljeg uticaja na ciklus, niti služe kao kontraceptiv. Kao i za sve, pre upotrebe obavezno pročitajte uputstvo i obratite pažnju na kontraindikacije i neželjene efekte.

Već iz ovih nekoliko redova je jasno da ove preparate mogu da koriste devojke i žene sa ustaljenim ciklusom, koje znaju kada će im biti sledeća menstruacija maltene u dan, te mogu i da izračunaju kada da počnu piti tablete. Ali, oprez za sve dame koje konzumiraju cigarete ili imaju visok pritisak jer ovi faktori mogu da povećaju rizik od krvnih ugrušaka, moždanog ili srčanog udara, kako kažu stručnjaci.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti