separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

SPAS U POSLEDNJI ČAS: Evo kako da napravite suvi šampon


Ne morate da ga skupo platite u parfimeriji, već možete jednostavno da ga napravite kod kuće!


Suvi šampon, odnosno sredstvo za pranje kose bez dodavanja vode, "spas" je mnogim ženama koje nemaju vremena da često peru kosu, a žele da imaju urednu frizuru.

Suvi šampon "odnosi" sve što kosu otežava i čini da izgleda kao da je masna, a možete jednostavno da ga napravite kod kuće!

Uobičajeni sastojci su praškovi kao što su kukuruzni skrob ili soda bikarbona, i nekoliko kapi esencijalnog ulja, koje služi samo da bi mešavinu učinilo glatkom i dalo joj lep miris.

Ako želite da napravite najjednostavniji domaći šampon za suvo pranje, pomešajte dve kašičice kukuruznog skroba sa dve kašičice krupno mlevenih ovsenih pahuljica. Ukoliko želite da osvežite i miris, dodajte nekoliko kapi ulja lavande ukoliko ga imate.

Autor: Unsplash

Ovu smesu nanesite na potpuno suvu kosu, kako biste izbegli formiranje grudvica – zato se i zove suvi šampon. Savetujemo da pokušate ispruženom rukom da pospete prah sa "visine", ako je moguće, kako biste ga ravnomerno rasporedili po kosi.

Utrljajte u koren kose, a zatim pažljivo iščetkajte kosu i oblikujte je na uobičajeni način. Prah i krupnije pahuljice upiće masnoću, i kosa će vam barem još jedan dan izgledati sveže i uredno.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti