AKTUELNO

Pet saveta koji će ti dobro doći.

Da biste imale punije i zavodljive usne, ne morate se podvrgavati skupim kozmetičkim tretmanima. Uz ovih nekoliko trikova ćete postići taj efekat.

1. Za početak - piling

Kako biste imale lepe usne, radite piling redovno. Jedan od najboljih je onaj s cimetom. Smesu za piling napravićete tako što ćete pomešati 1 kašičicu šećera, 1 kašičicu cimeta i 1 kašičicu kokosovog ulja. Dobijenu smesu nežno utrljajte na usne, ostavite je nekoliko minuta, a potom isperite toplom vodom. To će ukloniti suvu i ispucalu kožu, a vaše će usne biti mekše i glatke. Još jedan, čak i brži način je da samo blago istrljate usne četkicom za zube.

2. Koristite balzam za usne

Balzam je odlična stvar kada ste u žurbi ili ne želite da trošite vreme na šminkanje. Nanošenje balzama je vrlo jednostavno i efikasno jer čini da usne izgledaju lepše i punije. Balzami deluju na sličnom principu kao i piling s cimetom jer osvežavaju usne i daju im sočniji izgled.

Foto: Pixabay.com

3. Naglasite usne olovkom

Prvo nanesite korektor u boji vaše kože, zatim spoljašnju ivicu usana definišite olovkom za usne i na kraju stavite ruž u boji po izboru. Na taj će način vaše usne izgledati punije nego što jesu, prenosi zena.hr. Iako ovaj trik zahteva malo više vremena i prakse, rezultati su zaista obećavajući.

4. Isprobajte ombre

Sigurno ste već čuli za trend ombre. Ombre na usnama je u poslednje vreme veliki hit, a posebno je prikladan za žene s tanjim usnama. To je tehnika koja se igra sa svetlošću i bojama tako da čini da usne izgledaju punije i veće. Kako biste napravili ombre na usnama, potrebne su vam dve nijanse ruževa. Jedna tamnija za spoljašni deo usana i svetlija za sredinu vaših usana. Iako ova tehnika deluje prilično komplikovano, jednom kad steknete praksu biće vam mnogo lakše.

5. Izbegavajte tamnije boje

Svetlo i izbor boja igraju presudnu ulogu u izgledu naših usana. Jeste li znali da usne možete povećati odgovarajućom nijansom ruža? Trebalo bi da izbegavate tamne i jarke boje ruževa koji će usne učiniti još tanjima nego što jesu. Nosite nude ruževe i prozirne sjajeve - svetlo će se reflektovati i stvoriti privid punijih usana.

#Lepota

#Usne

#Žena

'