separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Morate pažljivo da pratite promenu svoje kilaže - Evo kada je IDEALNO VREME DA STANETE NA VAGU


Brojni su razlozi zašto kilaža može da varira tokom dana, zato ako ćete da se merite i na taj način pratite ima li napretka u mršavljenju, trebalo bi da znate nekoliko stvari i o merenju kilaže.


- Najbolje i jedino merodavno je da se merite ujutru, čim ustanete – idite u toalet, obavite šta imate i izmerite se bez odeće na sebi - savetuje stručnjak iz oblasti gojaznosti dr Čarli Selcer.

Dr Selcer savetuje i da se merite svakog jutra, da biste imali neku konzistentnost, ali i predlaže da imate na umu da brojevi mogu da "idu" gore ili dole bez obzira na to šta ste jeli i koliko ste vežbali prethodnog dana.

- Težina koju vaga pokaže jednog dana je nebitna. Morate da pratite trend promene tokom vremena, tako da ono što vidite na vagi jednog dana posmatrate samo kao podatak - kaže Selcer.

Autor: Pixabay.com

Drugim rečima, kada ustanete i izmerite se, ne uzimajte broj kilograma kao "uklesan u kamenu" – pratite svoju kilažu nekoliko nedelja ili meseci svakodnevno, zatim pogledajte prosečan trend i imaćete bolji uvid u pravo stanje.

- Mršavljenje je proces i ne možete da očekujete nikakav dramatičan pad kilograma na dnevnoj bazi. Sasvim je normalno da mršavite oko pola kilograma nedeljno, ali znajte i da neće svaka nedelja biti savršena, kao i da brzina mršavljenja zavisi od mnogo čega, uključujući i to koliko imate kilograma viška - ističe doktor Selcer.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti