separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Kad hoćete da smršate najbolji je limun


Ovaj režim ishrane sprečava nakupljanje tečnosti i razgrađuje višak masti u organizmu. Limun pročišćava organizam i uklanja otrove, zahvaljujući visokoj koncentraciji vitamina C, koji održava mladolikost.


Jedna od najboljih namirnica za skidanje kilograma jeste limun, koji može da se koristi u gotovo svakom obroku. Ovo voće sprečava nakupljanje tečnosti i eliminiše celulit, čime dovodi do gubitka kilograma. Preporučena dnevna doza je oko četiri ploda - sok i kora.

Autor: Pixabay.com

Dijetu sa limunom koja skida salo, ali ne i mišiće, osmislila je nutricionistkinja Evelin Flahi. Ova voćka sadrži hidroksicitrat, koji sprečava nagomilavanje masti, u njemu se nalazi etarsko ulje limonen, koje blokira stvaranje holesterola, dok kora sadrži šećer polikosanol, koji sagoreva masnoće.  

Osim toga, ovaj citrus pročišćava organizam i uklanja otrove, zahvaljujući visokoj koncentraciji vitamina C, koji održava mladolikost. Iako je kiseliji od većine drugog voća, možete ga zasladiti medom ili šećerom. 

Uprkos mišljenju da limun izaziva pojačanu kiselinu u stomaku, kod većine zdravih osoba to nije slučaj. Visok nivo kalijuma koji se nalazi u ovom voću, može čak i da neutrališe višak kiseline, kaže autorka dijete.  

Tokom trajanja režima, doručak je isti svakog dana. Uključuje šolju čaja sa limunom, dva integralna tosta i kašičicu marmelade od limuna.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti