AKTUELNO

Ovo je najvažniji sastojak koji svaka krema protiv starenja mora da ima da bi bila efikasna

Žene su na mukama jer u moru kozmetičkih proizvoda koji obećavaju popunjavanje bora i mlađi izgled treba izabrati onaj najbolji, ali možete odmah elimisati one koji nemaju hijaluronsku kiselinu.

Dermatolozi savetuju da se pri izboru krema za negu kože koja je počela da stari, vodite sadržajem kreme koji mora obavezno da uključuje i hijaluronsku kiselinu. Molekul želatinaste strukture koji zadržava vodu kod svih sisara ima ulogu ispunjavanja praznina između tkiva i simulira proizvodnju kolagena u koži, deluje kao antioksidans i zadržava elastičnost kože.

Foto: Pixabay.com

Hijaluronska kiselina se nalazi u našem telu, ali se s godinama njen nivo smanjuje i procenjuje se da je u četrdesetim godinama imamo upola manje nego u dvadesetim, piše index.hr. To se vidi po tome što se na našoj koži pojavljuju sitne bore, a tonus opada.

Na našu sreću, hijaluronska kiselina dostupna je u skoro svim mogućim oblicima u kozmetičkim sredstvima, od kapsula i krema do injekcija koje pomažu u peglanju bora, sprečavaju nastanak novih i daju prirodno mlađi izgled.

Pročitajte još: GAZIRANA PIĆA ČINE ČUDA: Očistite CELU KUĆU - od kupatila do sudova!

#Lepota

#krema

#lice

'